Informasjon til foreldre

Her finner du nyttig informasjon for speiderforeldre. Speidergruppa har som mål å ha en god kontakt med spiedenes foreldre og foresatte, og er avhengig av foreldrenes engasjement for å kunne gi et godt speidertilbud. Ta kontakt hvis det ern noe du lurer på: jandalene69@gmail.com


Speiderdrakta

Speiderdrakta

Publisert: 19.01.15

Speiderdrakten består av speiderskjerf med skjerfknute, og går speiderskjorte med merker.

Last ned merkeplakat med oversikten over alle merker


Hva kreves for å bli speider?

Publisert: 12.09.18

I speideren er alle velkommen uansett økonomi og livssyn. Det stilles alikevel noen krav til deg som speider, foreldre og leder.


Foreldreforeningen

Publisert: 12.09.18

Norges speiderforbund (NSF) er en frivillig organisasjon. Speiderarbeidet i Birkenes speidergruppe drives og ledes av voksne på frivillig basis. Gruppas aktiviteter er derfor avhengig av foreldrenes engasjement for å kunne drive gruppa.


Medlemskontingent

Publisert: 12.09.18

Kontingenten for år 2018 er 820 kr. Den betales ved nyttår og gjelder til neste årsskifte. Speidere som registreres på høsten betaler halv kontingent (335) for inneværende år.  Det gis husstandsrabatt fra tredje medlem i en husstand.


Forsikring

Publisert: 12.09.18

speiderne er ulykkesforsikret under og på vei til alle aktiviteter, som gjøres i regi av gruppa, krets eller forbund


Ord og uttrykk

Publisert: 12.09.18

For mange kan speiding nesten virke litt merkelig og av og til litt uforståelig. Derfor har vi laget en liste med ord og uttrykk som ofte brukes av speiderne.


Speidermetoden, hva er det?

Publisert: 12.09.18

Speidermetoden er en viktig del av både treningsprogrammet og lederterningen i NSF, og den utgjør noe av det mest unike med speiderbevegelsen